HTML

vasuTTamblog

Ez a blog a régi BTTB-s időkben és az új Tillig-es időkben gyüjtött modelljeimet, a tervezett, de valószínűleg soha el nem készülő terepasztalom és az ezekkel kapcsolatos dolgaim bejegyzéseit tartalmazza, nem egészen időrendben.... Ennyi legyen is elég. :) Remélem azért lesz akinek ad új ismereteket és tanul is belőle.

Friss topikok

Bemutatom a digitális TT játszó asztalomat...

2020.07.26. 23:04 gaTTeros

Eredetileg ideigkenesnek készült, de már több mint 10 éve ideiglenes......és közben folyton fejlődik.....

A technikában eléggé keverednek a profi és az amatőr megoldások, ugyanúgy mint a kép és videó technikában. Ezt a videót eredetileg próbának szántam egyrészt a felvételi eszközök és módok kipróbálása céljából, másrészt pedig a videó szerkesztő szoftver kipróbálása miatt. Mivel egy személyben kellett mindent bonyolítanom, így ujabb kompromisszumokat kellett kötnöm. Egyszerre ugyanis igen nehéz egy személyben asztalt vezérelni és közben videót készíteni.

A digitális irányitásról már írtam korábban, itt csak annyit, hogy LENZ vezérléssel és Traincontroller szoftverrel működik jelenleg Windows 10-es PC segítségével.

A fényképek és a videók  több eszközzel készültek, alapvetően SAMSUNG S7 EDGE mobiltelefonnal és egy SQ 13-as mikro kamerával a vezetőállás szemszögéből készült részek. Ekkor a mini kamera egy laposkocsin lett elhelyezve amit a mozdony maga előtt tolt. Ez az:

Asli SQ13 Mini Wifi Kamera 1080 P Penuh HD Anti Air Cangkang Malam ...

 Használtam még hagyományos fotó állványt és egy DJI OSMO 3 mobile gimballt. DJI Osmo Mobile 3 képstabilizátor (OF100)

 

A video szerkesztés Pinnacle Studio 23 szoftverrel történt. (Ezt is most tanulom....) 

Megjelent a Pinnacle Studio 23 videószerkesztő | szoftver.hu

Röviden ennyi. Lássuk a videót!

Aki szeretne bővebbet tudni a részletekről, az kérdezzen.....   :-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vasuttamblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3916078618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása